Priče za decu

Avanture planinarske družine

Edukativne priče za decu o različitim segmentima planinarstva.

#9 - Nespremna grupa planinara, svojom krivicom, upada u nevolju na vrhu Stolova i uči važnu lekciju o značaju pripreme za odlazak na planinarenje
#8 - Vuk predlaže da se priključe planinarsko-ekološkoj akciji na Tari. Očekivali su da će čuti korisne savete o zaštiti prirode, ali umesto toga...
#5 - Vuk, Meda, Lisica i Zeka vode decu na dvodnevnu planinarsku akciju sa noćenjem u planinarskom domu…
#1 - Ova priča za decu naglašava značaj zajedništva u planinarstvu, kroz planinarske pustolovine četiri simpatične životinje na planini Rtanj.

Ne propustite nove avanture! Prijavite se i primite obaveštenje svaki put kada objavimo novu Avanturu planinarske družine.

Loading

Bojanke za štampanje:

Preuzmi, štampaj, boji.

Šta su avanture planinarske družine?

Avanture planinarske družine je serijal edukativnih priča za decu sa glavnim junacima Vukom, Medom, Lisicom i Zekom uz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima prihvatiljiv način. Pred vama se nalaze uzbudljive priče, koji vam pružaju jedinstvenu priliku da inspirišete mlađe generacije na bavljenje planinarstvom.

Kao iskusni entuzijasti, vi imate neprocenjiv potencijal da mlade ohrabrite, obrazujete i uvedete u fascinantan svet planinarenja. Ove priče, mogu vam poslužiti kao snažan alat za ostvarenje tog cilja.

Zamislite kako deci čitati ove priče, a zatim ih vodite u planinsku avanturu, gde će moći da primene naučeno i žive sopstvene poduhvate poput svojih junaka. Ili, kako ih podstičete da sami osmisle nastavak ovih priča, kroz radionice kreativnog pisanja. Mogućnosti su brojne, a vi imate priliku da postanete pravi ambasadori planinarenja među mladima.

Pozivamo vas da iskoristite ovaj projekat kao inspiraciju i u svojim planinarskim organizacijama posvetite više vremena edukaciji dece i omladine. Jer, samo tako možemo osigurati da se ljubav prema planinama prenosi sa generacije na generaciju, gradeći bolju budućnost.

Autor projekta: Andrej Ivošev