Tara i put ka dobrim navikama

Nekada davno, u veselom malom selu, živela je devojčica po imenu Tara. Tara je bila vrlo zabavna devojčica, ali je imala nekoliko loših navika koje su je činile tužnom i usamljenom.

Svaki dan, Tara bi provodila sate gledajući u svoj telefon, zaboravljajući na sve oko sebe. Zanemarivala je svoje igračke i prijatelje. Umesto da se igra napolju, Tara bi sedela zatvorena u sobi i zurila u ekran. Njeni roditelji su je upozoravali da previše vremena provodi na telefonu, ali Tara nije slušala.

Druga loša navika koju je imala Tara bila je da jede previše slatkiša. Svaki put kad bi joj ponudili čokoladu, kolač ili grickalice, Tara bi ih pojela bez razmišljanja. Ali slatkiši nisu bili dobri za njen stomak i zdravlje, što su joj roditelji takođe pokušavali da objasne.

Takođe, Tara je imala tendenciju da se svađa sa drugom decom. Govorila je bezobrazne reči i ponekad bila jako sebična. To je činilo da se druga deca udaljavaju od nje, a Tara je postajala sve usamljenija.

Jednog dana, dok je sedela sama u svom dvorištu, primetila je da svi ostali mališani igraju igre zajedno. Osećala se tužno jer su je svi izbegavali zbog njenih loših navika. Tada je shvatila da mora nešto promeniti.

Odlučila je da se suoči sa svojim lošim navikama i krene putem ka promeni. Prvo je stavila telefon sa strane i izašla napolje da se igra sa drugom decom. Shvatila je koliko je zabavno provoditi vreme sa drugima i kako su prijatelji važni.

Zatim je odlučila da smanji unos slatkiša. Umesto toga, počela je da jede voće i povrće koje je bilo ukusno i zdravo. Njeno telo se osećalo puno energije, a ona je postajala sve srećnija.

Tara je takođe počela da radi na svojoj komunikaciji. Prestala je da govori bezobrazne reči i naučila je kako da izrazi svoje emocije na miran način. Shvatila je da je razgovorom mogla da reši nesporazume i da se oseća bolje.

Kako je vreme prolazilo, Tara je postajala sve omiljenija među decom. Njene nove navike činile su je srećnom, i to su primetili i drugi. Postala je dobra drugarica koju su deca rado imala u svojoj blizini.

Tara je naučila važne pouke kroz svoje iskustvo. Shvatila je koliko je važno imati zdrave navike, provoditi vreme s porodicom i prijateljima, i komunicirati na lep i poštovan način. Njeno srce bilo je ispunjeno radošću i zadovoljstvom zbog ove pozitivne promene.

I tako, Tara je koračala putem ka dobrom ponašanju, ostavljajući loše navike iza sebe. Njen primer je inspirisao i druge da se takođe menjaju na bolje. I tako, sva deca su postala još srećnija i svi su uživali u životu u veselom selu.

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Izrada sajtova

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.