Smeh kao čarolija: Vesele avanture čarobnjaka Zvrka i papagaja Čivka

U dalekom, šumovitom kraju živeo je čarobnjak po imenu Zvrk. Bio je najneobičniji čarobnjak koji se ikada mogao zamisliti.

Nosio je šarenu čarobnu kapu i čizme koje su mu stalno klizile po podu. Zvrk nije bio ozbiljan poput drugih čarobnjaka. Naprotiv, voleo je smeh i zabavu!

Jednog dana, dok je šetao kroz šumu, Zvrk je naišao na šarenog papagaja i to veoma posebnog papagaja koji je govorio! Njegovo ime bilo je Čivko. Od trenutka kada su se upoznali, postali su nerazdvojni prijatelji.

Zvrk i Čivko su počeli provoditi dane zajedno, smišljajući najzabavnije trikove i šale. Čarobnjak je bacao šarene konfete i pretvarao sve što je dodirnuo u vesele balone. Čivko je bio savršen asistent i njegove šaljive replike su uvek zasmejavale ljude.

Jednog dana, pročuo se glas da je u selu organizovan veliki festival zabave. Zvrk i Čivko odlučili su da učestvuju. Zvrk je smislio najluđi trik ikada! Čivko će mu pomoći i svojim šalama iznenaditi i oduševiti publiku.

Došao je dan festivala i trg u centru sela je bio krcat ljudima. Zvrk je stao na sredinu trga, čarobno mahnuo svojom šarenom čarobnom kapom i nestao! Publika je zinula od iznenađenja. Ali samo na trenutak, jer ubrzo je Čivko prekinuo tišinu sa svojim šalama i sve se pretvorilo u smeh i aplauz.

Dok je Čivko zabavljao publiku Zvrk se potpuno neočekivano pojavio na drugom kraju trga i dobio ovacije od publike. Bio je presrećan što je uspeo u svom triku, ali znao je da je to zasluga i njegovog vernog prijatelja Čivka.

Nakon takmičenja, selo je postalo poznato po smehu i veselju. Zvrk i Čivko postali su zvezde, a deca su želela biti baš kao oni – hrabri, duhoviti i spremni na avanture.

Tako su Zvrk i Čivko nastavili širiti smeh i radost svuda gde su prolazili. Njihova priča postala je legenda, a njihova duhovitost i smisao za humor nadahnjivali su sve generacije koje su dolazile.

I tako, smejući se i smišljajući nove šale, Zvrk i Čivko su nastavili da uveseljavaju ljude gde god su se pojavili.


Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane.

Loading

Pouka ove priče je da smeh ima magičnu moć da ujedini ljude i donese radost u njihove živote. Kroz vesele avanture čarobnjaka Zvrka i papagaja Čivka, shvatili smo da je važno negovati duhovitost i sposobnost da se nasmejemo, čak i u najneobičnijim situacijama. Njihova hrabrost, duhovitost i spremnost na avanture inspirisali su generacije da vrednuju smeh i zabavu. Ova priča nas podseća da smeh ne samo da donosi sreću pojedincu, već i širi pozitivnu energiju i radost među ljudima. Neka nas ova poučna priča podstakne da negujemo smisao za humor i smeh kao čaroliju koja može promeniti svet oko nas.

Crteži za decu – bojanke

Uz svaku priču poklanjamo Vam crteže za decu – bojanke za štampanje sa motivima te priče. Preuzmite sliku i odštampajte na svom štampaču ili

pogledajte celu kolekciju crteža

Podeli ovu priču