Smeh kao čarolija: Vesele avanture čarobnjaka Zvrka i papagaja Čivka

U dalekom, šumovitom kraju živeo je čarobnjak po imenu Zvrk. Bio je najneobičniji čarobnjak koji se ikada mogao zamisliti.

Nosio je šarenu čarobnu kapu i čizme koje su mu stalno klizile po podu. Zvrk nije bio ozbiljan poput drugih čarobnjaka. Naprotiv, voleo je smeh i zabavu!

Jednog dana, dok je šetao kroz šumu, Zvrk je naišao na šarenog papagaja i to veoma posebnog papagaja koji je govorio! Njegovo ime bilo je Čivko. Od trenutka kada su se upoznali, postali su nerazdvojni prijatelji.

Zvrk i Čivko su počeli provoditi dane zajedno, smišljajući najzabavnije trikove i šale. Čarobnjak je bacao šarene konfete i pretvarao sve što je dodirnuo u vesele balone. Čivko je bio savršen asistent i njegove šaljive replike su uvek zasmejavale ljude.

Jednog dana, pročuo se glas da je u selu organizovan veliki festival zabave. Zvrk i Čivko odlučili su da učestvuju. Zvrk je smislio najluđi trik ikada! Čivko će mu pomoći i svojim šalama iznenaditi i oduševiti publiku.

Došao je dan festivala i trg u centru sela je bio krcat ljudima. Zvrk je stao na sredinu trga, čarobno mahnuo svojom šarenom čarobnom kapom i nestao! Publika je zinula od iznenađenja. Ali samo na trenutak, jer ubrzo je Čivko prekinuo tišinu sa svojim šalama i sve se pretvorilo u smeh i aplauz.

Dok je Čivko zabavljao publiku Zvrk se potpuno neočekivano pojavio na drugom kraju trga i dobio ovacije od publike. Bio je presrećan što je uspeo u svom triku, ali znao je da je to zasluga i njegovog vernog prijatelja Čivka.

Nakon takmičenja, selo je postalo poznato po smehu i veselju. Zvrk i Čivko postali su zvezde, a deca su želela biti baš kao oni – hrabri, duhoviti i spremni na avanture.

Tako su Zvrk i Čivko nastavili širiti smeh i radost svuda gde su prolazili. Njihova priča postala je legenda, a njihova duhovitost i smisao za humor nadahnjivali su sve generacije koje su dolazile.

I tako, smejući se i smišljajući nove šale, Zvrk i Čivko su nastavili da uveseljavaju ljude gde god su se pojavili.


Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Pouka ove priče je da smeh ima magičnu moć da ujedini ljude i donese radost u njihove živote. Kroz vesele avanture čarobnjaka Zvrka i papagaja Čivka, shvatili smo da je važno negovati duhovitost i sposobnost da se nasmejemo, čak i u najneobičnijim situacijama. Njihova hrabrost, duhovitost i spremnost na avanture inspirisali su generacije da vrednuju smeh i zabavu. Ova priča nas podseća da smeh ne samo da donosi sreću pojedincu, već i širi pozitivnu energiju i radost među ljudima. Neka nas ova poučna priča podstakne da negujemo smisao za humor i smeh kao čaroliju koja može promeniti svet oko nas.

Crteži za decu – bojanke

Uz svaku priču poklanjamo Vam crteže za decu – bojanke za štampanje sa motivima te priče. Preuzmite sliku i odštampajte na svom štampaču ili

pogledajte celu kolekciju crteža

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Izrada sajtova

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.