Čarobno leto na selu

Jana je bila preslatka devojčica koja je obožavala svoju mamu i sve trenutke koje su provodile zajedno. Ali, jednog letnjeg dana, mama joj je saopštila da će provesti ceo letnji raspust kod babe i dede na selu. Jana je bila tužna jer se morala razdvojiti od svoje mame, ali nije znala koliko čarolija će otkriti na selu.

Kada je stigla kod bake i dede, Jana je bila iznenađena lepotom prirode koja je okruživala njihovu kućicu. Prostrana livada, šuma puna drveća i reka koja je veselo šumela činili su da se oseća kao u bajci. Odmah je poželela da istraži sve čarolije koje selo krije.

Devojčica na selu pored krave

Baka i deda su je s ljubavlju dočekali i pokazali joj sve čari sela. Upoznala je krave koje su veselo pasle travu i davale mleko i ovce koje su se zabavljale u šumi. Jana je pomagala u bašti, zasadivši svoje prvo seme oduševljeno je gledala kako povrće raste.

Svakog dana, baka bi je vodila u šetnje kroz prirodu. Pokazivala bi joj je razne biljke i objašnjavala kako da ih prepozna. Jana je naučila da sakuplja divlje jagode i borovnice, a baka je od toga pravila najukusnije kolače i džemove. Jana je osetila ponos kada je pomogla u pripremi obroka, shvativši da je učenje novih veština zanimljivo i korisno.

Jedne večeri, dok su sedele na terasi i gledale zvezde na nebu, baka je podelila sa Janom posebnu priču. Ispričala joj je kako je i ona kao mala provodila leto kod svojih roditelja na selu. Rekla joj je da je to bilo vreme kada je naučila važne životne lekcije o prirodi, odgovornosti i bliskosti s porodicom.

„Draga Jano,“ rekla je baka, „leto na selu je posebno vreme. Tu možeš naučiti mnogo toga o životu i prirodi, ali najvažnije je da shvatiš koliko je dragoceno provoditi vreme sa porodicom i kako priroda može biti čarobna ako je poštujemo.“

Janina tuga zbog razdvajanja od mame postepeno je nestala jer je shvatila koliko joj prija vreme provedeno sa bakom i dedom. Osetila je radost u svakom trenutku koji je provodila u prirodi, brinući o životinjama i igrajući se s drugom decom iz sela.

Kada se letnji raspust bližio kraju, Jana je bila srećna što će se vratiti mami, ali je znala da će zauvek čuvati u srcu sve čarolije koje je doživela na selu. Shvatila je da život nudi mnoge lepote koje treba da cenimo i da je važno provoditi vreme s porodicom i u prirodi.

I tako, Jana je postala mudrija i srećnija devojčica, koja je zahvaljujući svom čarobnom letu na selu naučila da ceniti sve lepote života i biti zahvalna na ljubavi i pažnji svoje porodice.


Pouke priče

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Ova priča o Janinom letu na selu donosi nekoliko važnih pouka koje mogu biti korisne za decu, ali i za odrasle.

Kroz njen boravak na selu, Jana je otkrila lepotu života u prirodi i na selu, naučila o biljkama i životinjama i shvatila koliko je važno sačuvati i poštovati okolinu.

Razdvajanje od voljenih može biti teško, ali ova priča nas podseća da je vreme provedeno s porodicom neprocenjivo. Bez obzira na udaljenost, porodica nam pruža ljubav, podršku i nezaboravne trenutke koji oblikuju naš život.

Janin put na selo predstavlja priliku za učenje novih veština i sticanje iskustava izvan svakodnevnog okruženja. Ova pouka nam sugeriše da je učenje zabavno i korisno, bilo da je reč o poljoprivredi, kuvanju ili prepoznavanju biljaka.

Njeno iskustvo na selu je podstaklo zahvalnost prema svemu što je imala u životu. Shvatila je koliko su važne sitnice koje čine život vrednim i kako treba ceniti sve što nam je dato.

Ponekad se osećamo nesigurno i tugujemo zbog promena u našem životu, ali ova priča nas podseća na bogatstvo koje donose nove avanture i iskustva. Raznovrsnost iskustava čini nas bogatijima kao osobe i pruža nam priliku za rast i razvoj.

Crteži za decu – bojanke

Uz svaku priču poklanjamo Vam crteže za decu – bojanke za štampanje sa motivima te priče. Preuzmite sliku i odštampajte na svom štampaču ili

pogledajte celu kolekciju crteža

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.