Zvonce – mali vanzemaljac sjajnih snova

U dalekom svemiru, na jednoj malenoj, šarenoj planeti, živeo je mladi vanzemaljac po imenu Zvonce. Bio je to veseo vanzemaljac, ali je imao jednu veliku želju – sanjao je da postane zvezda na nebu. Želeo je sijati razdraganim svetlom, baš kao i zvezde koje je gledao svake noći iz svoje male sobe.

Mali vanzemaljac Zvonce gleda u zvezde

Svake večeri, Zvonce bi izašao na vrh planine i posmatrao zvezde koje su igrale na nebu. Bio je fasciniran njihovim sjajem i lepotom. Ali, kad bi se vratio kući, sreo bi se sa sumnjama svojih prijatelja.

„Zvonce, to je nemoguće! Ti si samo mali vanzemaljac, kako možeš postati zvezda?“ govorili su mu drugi vanzemaljci.

Ali Zvonce nije odustajao. Verovao je da ništa nije nemoguće ukoliko veruješ u sebe. Odlučio je da potraži pomoć od mudrog vanzemaljca Velikog Orona. Veliki Oron je živeo na vrhu najviše planine i imao je reputaciju da ima odgovore na sva pitanja.

Zvonce je krenuo na dug put prema Velikom Oronu. Na tom putu susretao je različite izazove, ali nije gubio nadu. Svakodnevno je vežbao, učio i razvijao svoje veštine. Bio je spreman da se suoči sa svime što mu život donese.

Konačno, stigao je do Velikog Orona. Bio je to mudar i strpljiv vanzemaljac sa sjajnim očima. Zvonce je s poštovanjem prišao i ispričao mu svoju želju.

„Veliki Orone, želim postati zvezda na nebu. Da li mi možete pomoći?“ upitao je Zvonce s uzbuđenjem.

Veliki Oron je osmotrio mladog vanzemaljca i osmehnuo se. „Zvonce, put do ostvarenja snova nije lak. Ali ako veruješ u sebe, hrabro napreduješ i ne gubiš veru, možeš postići sve što poželiš.“

Zvonce je zbog ovih upućenjih reči rešio da ne odustaje. Počeo je da se trudi više nego ikad pre. Trenirao je svakog dana, učio nove stvari i razvijao svoje talente. Pomagao je drugima, širio radost i pažnju, jer je znao da svaka zvezda na nebu sija svojim posebnim sjajem.

Dolazila je ta noć kad je Zvonce trebalo da postane zvezda na nebu. Bio je spreman. Stajao je na vrhu planine, pod zvezdanim nebom, okružen prijateljima koji su ga podržavali. Zvonce je zatvorio oči i poslao svoju najveću želju u svemir.

Tada se desilo nešto neverovatno! Zvonce je osetio kako se pretvara u sjajnu zvezdu, a njegov svetlosni trag se uzdigao ka nebu. Svi na planeti su zastali i gledali kako je Zvonce postao zvezda na nebu. Njegov sjaj je obasjao celi svet.

Zvonce je sada bio prava zvezda, a njegova svetlost se činila tako blistavom. Svi na planeti su bili ponosni na svog hrabrog vanzemaljca koji je ostvario svoj san.


Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Ova inspirativno-poučna priča o Zvoncetu podseća nas da je snaga vere u sebe i hrabrost nešto što može pretvoriti naše snove u stvarnost. Svi imamo svoje talente i svetlost koju možemo doneti u ovaj svet. Neka ova priča bude podsetnik da nikada ne gubimo veru u sebe, jer kad verujemo, nebo nam postaje granica, a zvezde su samo početak naših snova.

Mali vanzemaljac, bojanka i crtež za decu

Crteži za decu – bojanke

Uz svaku priču poklanjamo Vam crteže za decu – bojanke za štampanje sa motivima te priče. Preuzmite sliku i odštampajte na svom štampaču ili

pogledajte celu kolekciju crteža

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.