Emotivni robotići

U modernom gradu sa visokim neboderima živele su tri radoznale drugarice – Lenka, Mia i Nevena. Svakog dana, posle škole, rado su istraživale grad i otkrivale nove tajne. Međutim, jednog magičnog popodneva, njihova avantura odvešće ih na neobično putovanje kroz naučnofantastičan svet.

Na putu kući, devojčice su naišle na tajanstvenu zgradu koju ranije nisu primetile. Na vratima je stajao natpis „Dr. Jovan’s Lab – Svet Robotića.“ Lenka, najhrabrija od njih, odlučila je da proviri unutra. Vrata su se širom otvorila, i deca su zakoračila u čarobnu laboratoriju.

Unutra ih je dočekao simpatični naučnik, Dr Jovan, koji je osmehom pozdravio radoznale devojčice. „Dobrodošle, devojčice! Ja sam Dr Jovan, naučnik koji je izumeo ove male robotiće,“ rekao je pokazujući na nekoliko veselih robotića koji su skakutali oko njih.

Devojčice su bile oduševljene ovom neobičnom pojavom. Robotići su bili mali, šareni i sastavljeni od blistavih delova. Neki su imali točkiće, drugi krilca, a treći male ruke. Bili su pametni i sposobni da uče, ali Dr Jovan je otkrio da im nedostaje jedna važna osobina – razumevanje emocija.

„Danas ćemo im pomoći da nauče osećanja i emocije kako bismo stvorili još bolje robotiće,“ rekao je Dr Jovan sa uzbuđenjem.

Deca su bila radoznala i zainteresovana za ovu novu avanturu. Dr Jovan je izvadio poseban uređaj koji je povezan sa svim robotićima. „Sada ćemo uneti različite emocije u uređaj, a robotići će ih naučiti kako se nositi sa svakom od njih,“ objasnio je.

Prvo su u uređaj uneli sreću. Robotići su počeli da igraju i pevaju, a devojčice su se smejale i pridružile im se u igri. Zatim su uneli tugu, i robotići su postali tužni i plakali su. Deca su im pružila utehu i objasnila im da je to sasvim normalno i da će proći.

Naredne emocije koje su robotići naučili bile su bes i strah. Mia je pokazala robotićima kako da dišu i smiruju se kada osete bes, a Nevena je objasnila kako se nositi sa strahom. Lenka je, pak, pokazala kako izraziti ljutnju na zdrav način.

Dok su robotići učili osećanja, deca su uvidela koliko je važno razumeti i izražavati emocije. Naučili su da emocije nisu loše, već su prirodan deo života i da svaka od njih ima svoju ulogu.

Nakon dugog dana u laboratoriji, bili su spremni da se vrate kući. Dr Jovan im je zahvalio što su mu pomogli i poklonio im posebne male robotiće kao uspomenu.

Kada su se deca vratila kući, svaka od njih je ponosno pokazala svog robota roditeljima. „Ovo je naš veseli robotić, naučili smo ga sve o emocijama,“ rekla je Mia sa osmehom.

Svaka devojčica je dobila svog robota, a robotići su postali njihovi verni prijatelji. Učili su zajedno, smejali se i delili emocije. Svaka od njih je postala svesna koliko je važno biti otvoren i razumevati svoja osećanja, kao i osećanja drugih.

I tako su Lenka, Mia i Nevena otkrile da su najvažnije lekcije one koje naučimo iz unutrašnjeg sveta i emocionalnih iskustava. Njihova avantura u Dr Jovan’s Lab-u ostavila je trajan utisak na njih, i obećali su da će uvek negovati svoje robotiće i brinuti se o njima, kao i o svojim emocijama. Jer, u naučnofantastičnom svetu, gde tehnologija susreće emocionalnu inteligenciju, leži put ka mudrosti i sreći.


Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Bojanka za decu, crteži za štampanje - bojanka robot

Crteži za decu – bojanke

Uz svaku priču poklanjamo Vam crteže za decu – bojanke za štampanje sa motivima te priče. Preuzmite sliku i odštampajte na svom štampaču ili

pogledajte celu kolekciju crteža

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Izrada sajtova

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.