Superheroji pijace

Na prelepom trgu u veselom selu, svakog vikenda održavala se velika pijaca, prepuna raznobojnih tezgi i veselih prodavaca. Ali, ova pijaca nije bila obična – ovde su se prodavci, obučeni u šaljive kostime superheroja, pretvarali u „Superheroje pijace“ kako bi zabavili i oduševili sve mališane.

Mladi prodavac voća na pijaci

Jednog sunčanog subotnjeg jutra, cela pijaca bila je u punom sjaju. Tu je bio Super Mladen – prodavac voća koji je nosio veliki plašt od listova banana. Tu je bila i Super Marija – prodavac cveća sa šarenim cvetnim kićankama na glavi. I naravno, tu je bio i Super Ljubiša – prodavac sladoleda sa mačem od šarenih korneta.

Deca su bila oduševljena ovim neobičnim superherojima. Svaki put kada bi neko dete došlo do njihove tezge, Superheroji pijace bi se pretvarali u svoje likove i zabavljali ih. Delili su smeh, veselje i naravno, voće, cveće i sladoled.

Ali, jednog dana, dok su Superheroji bili zauzeti zabavom, neko nevaljalo stvorenje pokušalo je da ukrade sav novac sa pijace. Bila je to mala veverica sa velikim planovima. Ona je brzo trčala sa jedne tezge na drugu, krila novčiće u svoje obraze i bežala u nepoznatom pravcu.

Kada su Superheroji shvatili šta se događa, odlučili su da je vreme da pokažu svoje prave superherojske moći. Super Mladen je lansirao banane na vevericu, Super Marija je koristila svoje cveće kao mrežu, dok je Super Ljubiša koristio svoj sladoled kao lepljivi trag. Bila je to prava borba superheroja protiv veverice, ali na kraju su uspeli da je uhvate i vrate novac vlasnicima.

Deca su bila oduševljena ovim neobičnim događajem. Oduševljeni su hvalili svoje omiljene Superheroje pijace za njihove hrabre podvige. Ali, Superheroji su im objasnili da je najvažnija stvar odgovornost. Da su bili pažljiviji i odgovorniji prema novcu, veverica ne bi mogla da ih prevari.

Deca su shvatila važnost ovih reči. Odlučila su da i oni postanu odgovorni superheroji. Pomogli su Superherojima da vrate novac i obećali da će ubuduće pažljivo čuvati svoje stvari i novac.

Od tog dana, pijaca je postala još veselija. Deca su se igrala sa svojim omiljenim Superherojima pijace, znajući da oni ne samo da ih zabavljaju, već ih i uče važnim životnim lekcijama. I tako je veselo selo ostalo zaštićeno od nevaljale veverice, zahvaljujući hrabrim i odgovornim Superherojima pijace.


Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Pouka priče:

Kroz humorističku avanturu Superheroja pijace, deca su naučila koliko je važno biti odgovoran prema svojim obavezama i imovini. Kroz situaciju u kojoj je veverica pokušala da ukrade novac, deca su shvatila da odgovornost podrazumeva pažljivo čuvanje stvari i novca kako bi se sprečile neželjene situacije.

Superheroji pijace su, svojim hrabrim delovanjem i saradnjom sa decom, pokazali da odgovornost nije samo važna u njihovom svetu superheroja, već je važna i u svakodnevnom životu. Deca su naučila da svojim postupcima i pažnjom mogu sprečiti potencijalne probleme i doprineti sigurnosti i dobrobiti zajednice.

Takođe, priča naglašava da superheroji nisu samo oni sa nadljudskim moćima, već i svako ko deluje hrabro i odgovorno kako bi pomogao drugima. Kroz ovu zabavnu avanturu, deca su naučila vrednost društvenih vrednosti poput saradnje, pomoći i brige za zajednicu.

Konačno, pouka ove priče je da odgovornost čini svakog pojedinca superherojem u svom svakodnevnom životu, doprinoseći harmoniji i sreći u zajednici.

Crteži za decu – bojanke

Uz svaku priču poklanjamo Vam crteže za decu – bojanke za štampanje sa motivima te priče. Preuzmite sliku i odštampajte na svom štampaču ili

pogledajte celu kolekciju crteža

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.