Iskrenost u Prirodi

U jednom malom mestu, na obodu šume, živela je devojčica po imenu Mila. Mila je bila radoznala i vesela devojčica koja je volela da istražuje prirodu i upoznaje različite životinje. Svaki dan, nakon što bi završila igru sa svojim drugarima, odlazila bi u obližnju šumu kako bi se igrala sa životinjama.

Naslovna slika priče za decu Iskrenost u prirodi

Jednog dana, dok je šetala šumom, naišla je na skriveni deo gde je primetila da je niz malih ptica zaglavljeno u zamki. Srce joj je zadrhtalo od tuge kad je videla da su ptice uplašene i da ne mogu da pobegnu. Odlučila je da im pomogne.

Spretno je otvorila zamku i oslobodila sve ptice. One su pevale i odletele srećno u nebo, zahvaljujući Milinoj dobroti. Međutim, primetila je jednu posebno tužnu pticu koja je bila povređena i nije mogla da leti. Mila ju je pažljivo uzela u naručje i odlučila da je odvede kući kako bi je negovala.

Dolaskom kući, roditelji su primetili da Mila ima neobičnog gosta. Pitali su je šta se desilo, a ona je iskreno ispričala celu priču o zamci i pticama. Njeni roditelji su bili ponosni na nju zbog hrabrosti i iskrenosti.

U narednim danima, Mila je pažljivo brinula o malenoj ptici. Hranila ju je, davala joj vodu i brinula o njoj s puno ljubavi. Ptica je polako počela da se oporavlja zahvaljujući nežnoj brizi male devojčice.

Jednog dana, kada je ptica bila spremna da ponovno poleti, Mila je otvorila vrata svog doma i pustila je slobodu. Ptica je veselo odletela, a Mila je bila presrećna zbog sreće koju je donela životinji.

Nakon tog iskustva, Mila je postala još pažljivija prema prirodi i životinjama. Naučila je da je iskrenost važna, kako prema drugima, tako i prema sebi. Shvatila je da je iskrenost ključ za poverenje i pravo prijateljstvo.

Svaki put kad bi otkrila nešto novo u prirodi, delila bi to s porodicom i prijateljima. Iskrena radost na njenom licu bila je zarazna, pa su svi oko nje takođe počeli da cene lepote prirode i životinjskog sveta.

Mila je postala primer za sve u selu. Deca su je sledila i svi su zajedno uživali u prirodi i pomažući životinjama kojima je bila potrebna pomoć. Tako je mala devojčica svojom iskrenošću i dobrotom učinila svet oko sebe još lepšim i srećnijim mestom.

Ne propustite novu zabavu za Vaše mališane. Prijavite se na obaveštenja u Vaš inbox svaki put kada objavimo novu priču. 

Loading

Podeli priču sa prijateljima:

Da li ste spremni da Vaše dete postane glavna zvezda priče na našem sajtu?

Avanture planinarske družine

Serijal priča za decu kroz koje će se mališani upoznati sa osnovama planinarenja na njima zabavan i prihvatiljiv način.

Sve priče za decu objavljene na sajtu buks.rs podležu otvorenim autorskim pravima koja dozvoljavaju neograničeno deljenje sadržaja bez prethodne saglasnosti autora. To znači da svako ima pravo besplatno deliti sadržaj sa drugima. Molimo vas da pri deljenju uvek jasno istaknete izvor kao buks.rs i obezbedite odgovarajući backlink koji vodi do originalnog sadržaja. Važno je napomenuti da je zabranjeno koristiti ove priče u komercijalne svrhe bez prethodnog dogovora sa autorima. Na taj način, podržavamo širenje priča i kreativnog sadržaja dok istovremeno čuvamo autorska prava i priznanje za njihov rad.